Selamat datang ke blog Kaunseling Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.. Segala pertanyaan boleh dilakukan dan pelbagai pautan yang menarik disediakan.. Sebarang keraguan dan cadangan boleh dihantar ke email kaunselormozac@gmail.com..

Thursday, November 10, 2011

Lawatan PRS ke Genting HighlandPada 9/11/2011, ahli PRS tingkatan 4 dan peserta-peserta Karnival Kerjaya Melaka dan SBP telah mengadakan lawatan ke Genting Highlands. Mereka telah bertolak pada pukul 5.30 pagi dan tiba semula ke sekolah pada pukul 12.15 pagi. Mereka juga telah diiringi oleh Puan Munera, Puan Zulindawati dan Encik Faizal. Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan termasuklah lawatan ke Strawberry Park, Permainan Outdoor dan Indoor serta Bowling. Lawatan ini adalah sebagai tanda penghargaan pihak UBK kepada pelajar yang terlibat dalam pertandingan-pertandingan yang dianjurkan.

Tuesday, November 8, 2011

Solat Hajat SPM 2011
Solat Hajat dan bacaan Yassin pelajar-pelajar tingkatan 5 yang bakal menghadapi peperiksaan SPM bermula 14 November ini.

Tarikh: 8 November 2011 (Selasa)
Masa : 6.30 ptg - 9.00 mlm
Tempat: Dewan Sultan Muzaffar Syah , MOZAC

Salam Aidiladha
Rasanya masih tidak terlewat untuk UBK mengucapkan selamat Hari Raya Aidiladha.Semoga apa jua pengorbanan kita yang tulus dan ikhlas akan mendapat keberkatan daripadaNYA yang Maha Esa.

p/s: Alumni Mozac akan mengadakan ibadah korban pada hari Rabu ni di Mozac.Mari beramai-ramai memeriahkan majlis korban