Selamat datang ke blog Kaunseling Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.. Segala pertanyaan boleh dilakukan dan pelbagai pautan yang menarik disediakan.. Sebarang keraguan dan cadangan boleh dihantar ke email kaunselormozac@gmail.com..

Sunday, October 30, 2011

Minggu Peperiksaan Warga MOZAC
Minggu ini semua pelajar ting 1-4 menghadapi peperiksaan akhir tahun. Keputusan ini akan menentukan kedudukan kelas mereka pada tahun hadapan. jangan pening-pening. Ingat formular cikgu.
" Banyak baca = Banyak Markah = Banyak A" hehe selamat berjaya

Jamuan PRS di Seoul Garden,MP

Tarikh: 25 Oktober 2011
Masa : 3.00 ptg- 5.30 ptg
Tempat: Seoul Garden, Mahkota Parade Melaka

Tips pemakanan sihat: Berhenti makan sebelum kenyang ok!Alhamdulillah
(gambar akan upload kemudian..tunggu)

lawatan penanda aras SK Zainab 2, Kelantan

PRS tingkatan 3 menjalankan beberapa aktiviti semasa lawatan daripada murid-murid darjah 3,4, dan 5 dari SK Zainab 2, Kelantan.

Tarikh:21 Oktober 2011
Masa : 8.30 pg - 11.30 pg
Aktiviti : Taklimat sekolah, persembahan murid-murid SKZ2,Ice breaking, LDK - SBP matlamatku, sharing is caring, dan lawatan sekitar sekolah.

Diharap murid-murid SKZ2 mendapat pengetahuan mengenai SBP dan memperoleh pengalaman sepanjang lawatan ini.Terima Kasih kepada PRS ting.3 yang terlibat.

"Bantu Diri Untuk Bantu Orang Lain"

Thursday, October 13, 2011

Program Pasca PMR MOZAC

Setelah tamat peperiksaan PMR pada 10 Oktober yang lalu. Semua pelajar tingkatan 3 akan mengikuti program yang telah diselaraskan oleh Unit Bimbingan & Kaunseling. Pada minggu ini pelajar-pelajar tingkatan 3 membantu guru-guru yang terlibat dengan Hari Kokurikulum yang akan diadakan pada 15 oktober ini.

Monday, October 3, 2011

Semoga tenang menghadapi PMR 2011


bermula 4 hingga 10 Oktober pelajar-pelajar tingkatan 3 akan menghadapi peperiksaan PMR dan diharap agar mereka tenang menjawab soalan-soalan.Semoga berjaya