Selamat datang ke blog Kaunseling Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.. Segala pertanyaan boleh dilakukan dan pelbagai pautan yang menarik disediakan.. Sebarang keraguan dan cadangan boleh dihantar ke email kaunselormozac@gmail.com..

Sunday, January 30, 2011

Aktiviti Minggu Ini

Hari isnin pelantikan Ketua Tingkatan dan Penolong Ketua Tingkatan serta bacaan Ikrar penutup Minggu Silaturahim pelajar tingkatan satu yang diketuai oleh Muhamad Haziq Aiman. Pada hari Jumaat pula diadakan perjumpaan Mentor Mentee kali pertama pada tahun ini. Semoga program yang dirancang ini dapat membawa manfaat kepada semua warga MOZAC.

Wednesday, January 19, 2011

TALENTIME 2011
Minggu Silaturahim (MSR) bermula pada hari pendaftaran 5 Januari 2011 dan berakhir pada 14 Januari 2011. Pada malam Talentime tersebut pelajar-pelajar tingkatan satu dengan kerjasama pelajar-pelajar tingkatan lima telah membuat berbagai persembahan. Ramai ibu bapa yang hadir memberi sokongan kepada anak-anak mereka dan selepas majlis tersebut pelajar-pelajar tingkatan satu dibenarkan pulang kerumah dan balik semula ke asrama pada hari ahad.

Tuesday, January 4, 2011

Minggu Pertama Persekolahan 2011


Selamat kembali ke sekolah. Minggu ini UBK sibuk dengan persiapan menyambut kedatangan pelajar tingkatan satu yang akan mendaftar pada 5 Januari 2011. Tahun ini kemasukan tingkatan satu agak cepat. Tahun-tahun sebelum ini mereka mendaftar selepas seminggu persekolahan. Jadi UBK telah berbincang dengan Jawatankuasa Minggu Silaturahim dan membuat persiapan dengan bantuan pelajar-pelajar.Semoga Sesi pendaftaran berjalan lancar.Selamat datang pelajar baru tingkatan satu ke MOZAC.

Tahniah Xtrovia


Seramai 89 daripada 119 orang pelajar telah mendapat keputusan 8A dalam PMR yang telah diumumkan pada 23 Disember lalu. Tahniah juga diucapkan kepada pelajar-pelajar Projek Khas yang telah mendapat 8A.Anda telah membuktikan kemiskinan dan kekurangan bukan penghalang untuk berjaya. Teruskan kecemerlangan pada SPM 2012.