Selamat datang ke blog Kaunseling Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.. Segala pertanyaan boleh dilakukan dan pelbagai pautan yang menarik disediakan.. Sebarang keraguan dan cadangan boleh dihantar ke email kaunselormozac@gmail.com..

Wednesday, March 3, 2010

Pelajar Tingkatan 4 Ambilan Kedua

Seramai 10 orang pelajar tingkatan 4 telah dipilih masuk ke MOZAC. Pendaftaran dijalankan di Pusat Sumber Sekolah bermula pada pukul 9.00 pagi. Pelajar membuat pendaftaran kelas dan asrama. Setelah mendengar taklimat dari PK HEM pelajar bergerak ke Koperasi sekolah untuk membeli kelengkapan sekolah dan asrama. Kemudian pelajar dan ibu bapa dibenarkan bergerak ke asrama. Tahniah diucapkan dan semoga pelajar cepat menyesuaikan diri dengan sistem SBP.

CERAMAH REMAJA BESTARI TINGKATAN SATUCeramah Remaja Bestari telah disampaikan oleh Pegawai Unit Penerangan Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) pada 24 Februari 2010 pada pukul 3.00 petang bertempat di Dewan Sultan Muzaffar Syah. Pelajar dapat mengetahui serba sedikit mengenai zaman remaja yang sedang mereka lalui dan cabaran yang perlu mereka lalui semasa remaja. Pelajar didedahkan dengan masalah sosial remaja dan kesannya kepada remaja, keluarga dan masyarakat. Diakhir ceramah pihak sekolah telah menyampaikan sedikit cenderamata sebagai tanda terima kasih atas kerjasama yang diberikan.