Selamat datang ke blog Kaunseling Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.. Segala pertanyaan boleh dilakukan dan pelbagai pautan yang menarik disediakan.. Sebarang keraguan dan cadangan boleh dihantar ke email kaunselormozac@gmail.com..

Wednesday, December 31, 2008

pencapaian pelajar projek khas .


Seramai 5 dari 9 orang pelajar projek khas tingkatan 3 tahun 2008 mendapat maksimum 8A dalam PMR.Tahniah dan harapan kita semua mereka yang akan menduduki peperiksan awam selapas ini akan menjadikan pencapaian ini sebagai motivasi diri yang patut ditauladani.Petikan berita dari Utusan Malysia 31 Dis tentang salah seorang dari mereka yang berjaya.5 orang mencapai 8A, 1 orang 7A, 2 orang 5A dan seorang 4A.
Syabas untuk pelajar berikut yang mencapai 8A iaitu
Muhammad Azlan b. Baharon
Siti Halilah Bt Nordin
Siti Fatimah Bt Radzuan
Muhd Solahuddain b. Ariffin
Nurul Adha Bt Khamis

Tuesday, December 30, 2008

TAHNIAH & SELAMAT TAHUN BARU 1430H


Tahniah kepada semua pelajar tingkatan 3 yang mendapat keputusan yang cemerlang dalam PMR. Tahniah juga kepada ibubapa serta guru-guru yang berjaya melahirkan pelajar-pelajar cemerlang ini. Bagi yang kurang cemerlang, jangan putus asa. Sekali kita jatuh, tidak bermakna kita akan berada dibawah sahaja!Usaha berterusan untuk masa depan yang lebih gemilang. Sempena tahun baru 1430H ini tanamkan azam, gigihkan usaha, dan berdoa semoga impian dan cita-cita jadi kenyataan. Selamat Tahun Baru 1430H.

Saturday, December 13, 2008